Hoe verzorg je de Britse korthaar kat?

Door Admin aug9,2022

Brits korthaar katten zijn niet voor niets erg populair. Dit kattenras ziet er mooi uit, is sociaal en vrij eenvoudig qua verzorging. Nieuwe katten eigenaren én echte liefhebbers zorgen er dan ook graag voor. Maar hoe doe je dat precies? Lees de tips in dit artikel en je weet het!

Tip 1: Kam het haar regelmatig

In dit artikel vertellen we jou graag hoe je de Britse korthaar kat gelukkig en gezond houdt. Ten eerste is het belangrijk om dit ras regelmatig te borstelen.  Brits korthaar katten dichte vachten hebben, moet je wat tijd besteden aan kammen. Kammen is van cruciaal belang voor Brits korthaar katten omdat ze ook los haar hebben; als ze zich likken kan dat leiden tot haarballen in hun buik.Je hoeft het echter niet elke dag van de week overdreven te doen. Het één keer per week bijhouden is een prima voor deze kat. 

Tip 2: Verzorg de klauwen aandachtig

Je moet de klauwen om de 10 tot 14 dagen verzorgen. Knippen is de enige manier om die klauwen minder scherp te krijgen. Maar je moet het hier heel langzaam aanpakken; ga voor één poot tegelijk en zorg dat die even rust neemt. Je kunt je het beste concentreren op de punt van de klauw om hem minder scherp te maken, wat minder schade tot gevolg zal hebben.

Tip 3: Poets de tanden regelmatig

Tandvleesontstekingen en gaatjes zijn een probleem bij katten, en je moet hun tanden poetsen omdat katten meer vatbaar zijn voor gingivitis. Dit geldt ook voor Main Coon katten die je eventueel bij een Main Coon cattery kunt aanschaffen. Een wekelijks poetsschema voorkomt gebitsproblemen bij deze bijzonder mooie en sociale katten. Bovendien is het goed om te poetsen nadat ze een flinke maaltijd hebben gegeten. Main Coon katten staan er om bekend dat ze dol zijn op vlees en water. Geef dan ook genoeg voedsel om ze actief en vrolijk te houden en poets het gebit daarna. Dan komt het helemaal goed!

Related Post