Hoe zorgen voor een krolse kat: enkele tips

Door Admin jul 5, 2021

Als je een kat in huis hebt, dan ben je bekend met een krolsheid. Een krolse kat is een kat die vruchtbaar is. Je merkt het direct als er iets aan de hand is. Vanaf dat moment zal de kat namelijk veel miauwen en erg luidruchtig zijn. Dit kan meerdere keren per jaar voorkomen. Echter is het voor zowel de kat als de eigenaar niet altijd een even prettige ervaring. Je moet daarom zorgen dat de kat voldoende verzorgd wordt en uiteindelijk alleen nog maar gemakken gaan ervaren. Echter weten veel mensen niet hoe ze hier het beste mee om moeten gaan.

Overlast en ongewenste nestjes

Een krolse kat kan voor veel overlast zorgen. Overal in de straat kun je de geluiden van de kat horen. Veel katten die buiten lopen, lopen ook nog eens een risico om bevrucht te raken. Het resultaat zijn veel kittens, die wellicht niet eens gewenst zijn. Daarbij kan een kat meerdere keren per jaar krols zijn als er geen dekking heeft plaatsgevonden en dit kan elkaar snel op gaan volgen. Uiteindelijk kan de kat hier veel narigheid aan gaan ervaren. Niet alleen kan het dier niet meer overal gaan en staan waar ze wil, ook is de schijnzwangerschap lang niet altijd een pretje.

Overgaan tot sterilisatie

Je moet een krolse kat altijd zoveel mogelijk aandacht geven. Zo voorkom je dat er frustratie bij de kat komt en er uiteindelijk ook probleemgedrag vertoond wordt. Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid tot sterilisatie. Door de sterilisatie ga je vrijwel direct van het gedrag afkomen. Daarnaast wordt de kat niet meer krols en kunnen er dus ook geen nestjes meer komen. Deze website kan jou nog verder op weg helpen met het herkennen en reageren op krolsheid.

 

By Admin

Related Post