Tips voor het kopen van het juiste kattenvoer

kattenvoer

Wil je het beste kattenvoer kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Je wilt jouw kat natuurlijk optimaal voeden op een gezond, maar lekkere manier. Dat betekent bijvoorbeeld dat je eerder voor brokjes dan voor natvoer kiest. Brokjes hebben immers wat meer voedingswaarde. Wel moet je er dan goed opletten dat je jouw kat op een andere manier hydrateert, want dat is natuurlijk juist weer het voordeel dat natvoer normaal gesproken biedt. Er zijn daarnaast ook andere zaken om op te letten.

Kies de juiste samenstelling

Het is in de eerste plaats belangrijk om de juiste samenstelling van het voer te kiezen. Je wilt er zeker van zijn dat de juiste mate van voedingsstoffen is opgenomen in het voer. In veel soorten voer is voornamelijk voor vlees en vis gekozen en minder voor groente en gezonde koolhydraten. Het is ook belangrijk om op de vitamines en mineralen te letten en zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen te kiezen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw kat goed gevoed wordt en deze geen ziektes of ouderdomsgebreken zal krijgen. Of in ieder geval de kans daarop een stuk kleiner maakt.

Letten op de juiste combinatie

Het is ook belangrijk om op de juiste combinatie van voedingsmiddelen te letten. Je denkt misschien dat je het best af bent door altijd voor brokjes te kiezen vanwege de vele voordelen die hier voor jou en jouw kat aan zitten. Toch is het ook goed om zo nu en dan iets anders te geven. Een beetje extra vlees kan zo nu en dan bijvoorbeeld heel goed zijn. Ook is afwisseling tussen droog en nat voer aan te raden. Daarmee zorg je het best voor jouw kat. Let er dus op dat je goed varieert.

Voer voor jouw ras

Het is tot slot ook belangrijk om op zoek te gaan naar voer dat specifiek voor een bepaald ras is. Naast zorgen voor afwisseling is de juiste voeding voor de juiste kat een andere manier om te zorgen dat jouw dier gezond en sterk blijft. De dieren hebben immers verschillende voedingsvereisten. Ook is het zo dat er verschil gemaakt kan worden tussen een kitten en een volwassen kat. Zelfs voor senioren katten zijn er tegenwoordig speciale samenstellingen mogelijk. Daarnaast is er kattenvoer dat specifiek gemaakt is voor katten die met bepaalde gezondheidsklachten te maken hebben. Dat is lekker gezond.

Related Post