Wat heeft een konijn nodig in zijn kooi?

Wanneer u een konijn in je gezin brengt, is huisvesting essentieel. Sommige gezinnen besluiten om altijd een konijn vrij te laten lopen. Het konijn zal hiervan genieten, maar er zijn verschillende problemen aan verbonden. Waar zal hij slapen? Is het konijn veilig als je niet kijkt? Zal het onder de voeten komen en schade aanrichten aan je meubels?

Het is veiliger om een ​​hok voor je konijn te kopen. Zolang je konijn voldoende beweging krijgt, is hij tevreden. De meeste konijnen hebben liever een plek waar ze haar eigen plekje kunnen vinden. Zelfs sociale dieren hebben privacy nodig.

Een hok moet voldoende groot zijn

Misschien wel het belangrijkste wat jouw konijn nodig heeft in haar hok, is ruimte. Je huisdier moet vrij kunnen bewegen. Een konijn dat zich opgesloten voelt, zal snel gestrest en onwel worden. Je vriendje moet minstens drie keer in zijn hok kunnen springen. Het beestje moet ook comfortabel op de achterpoten kunnen staan. Groter is echter altijd beter.

Iets zacht op de vloer

De bedekking van de vloer voor konijnenkooien is iets dat niet altijd voldoende wordt onderzocht.. Als het hok van jouw huisdier een harde draadbodem heeft, zal dit pijnlijk zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot open wonden aan de voeten van je beestje. Een overvloedige voorraad hooi is meestal voldoende. De voeten van je viervoeter mogen de grond niet raken. Dit hooi wordt de hele dag door gegeten, waardoor de aanvoer afneemt. Konijnen graven er ook graag in!

Natuurlijk wat eten en drinken

Je konijn moet te allen tijde voedsel en water hebben. Konijnen kunnen niet lang zonder voeding. Laat je diertje niet per ongeluk een maaltijd over slaan. Konijnenvoer is er in drie vormen.

Hooi is van cruciaal belang. Vul het konijnenhok van je konijn met zoveel mogelijk vers hooi. Konijnen kunnen hiervan zoveel eten als ze willen. Het is calorie-neutraal en levert essentiële vezels. Het vijlt ook de tanden van een konijn af.

Pellets zijn optioneel voor volwassen konijnen. Zodra je konijn zes maanden oud is, beperk je de toegang tot pellets. Dit voedsel kan een beetje calorierijk zijn. Pellets bieden echter wel voeding.

Vers fruit en groenten zijn een geweldige traktatie voor konijnen. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten ook geweldige voedingsstoffen en vitamines. Ga gewoon niet te ver. Let op het gewicht van je konijn.

Konijnen moeten ook constant toegang hebben tot vers water. Dit kan zowel in een kom als in een fles worden verstrekt. Veel konijnen geven de voorkeur aan een kom omdat ze er gemakkelijker uit kunnen drinken.

Zoals je kunt zien moet er best veel aangeschaft worden om een konijnenhok te voorzien van de noodzakelijke invulling voor jouw springende viervoeter. Een gemakkelijk manier om alles in één keer te kopen is om het online te bestellen. Bekijk de Dierenwebshop van Mr. Animal voor een volledig aanbod van artikelen voor jouw huisdier.

Related Post