Besparen op de medicatiekosten van je huisdier

In veel huishoudens in Nederland zijn ook dieren vertegenwoordigd. Huisdieren zoals katten en honden zijn populair bij jong en oud. Wanneer je boos of verdrietig bent, zorgt de aandacht die je krijgt van een huisdier ervoor dat je binnen no-time weer opgevrolijkt bent. Een kat of hond is (haast) altijd vrolijk, knuffelt graag en geeft je onvoorwaardelijke liefde. Voor veel mensen is dit dan ook een reden van het hebben van huisdieren. Het hebben van een huisdier is leuk, maar als eigenaar van een huisdier ben je wel verantwoordelijk voor de gezondheid van je trouwe viervoeter.

Hoeveel liefde je ook aan je hond of kat geeft, zonder de juiste voeding en medicatie redt je beestje het niet. En daar ligt voor de meeste mensen het probleem, de maandelijkse kosten voor voeding en medicatie rijzen regelmatig de pan uit. Op voeding is eenvoudig te besparen door niet de dure merkproducten te kiezen, maar gebruik te maken van huismerken. Door vroegtijdig je huisdier te laten wennen aan brokken en vlees van huismerken, kan je dit als eigenaar flink veel geld besparen.

Kosten van medicatie verlagen

Waar voeding dagelijks nodig is, is medicatie in niet alle gevallen nodig. Bij medicatie wil je dat je huisdier het juiste product krijgt en niet een mindere variant. Wanneer een huisdier medicatie nodig heeft, gaat daar altijd een heel traject aan vooraf. Zo dien je eerst een dierenarts te bezoeken die een diagnose moet maken en jou de juiste medicatie moet adviseren. Met een verwijsbrief van de dierenarts ga je dan naar een dierenapotheker waar je het recept met de verwijsbrief kunt ophalen.

Medicatie voor dieren kan enorm prijzig zijn, helemaal wanneer je kat of hond voor langere tijd een bepaalde medicatie dient te slikken, kunnen de kosten flink oplopen. Nu kan je vandaag de dag flink besparen op de medicatiekosten van je huisdier door online op zoek te gaan. Zo kan je tot wel 40% besparen op je dierenmedicatie door dit online te bestellen. Ook bekende merken zoals Apoquel en Milpro voor katten en honden kan je online met flinke korting bestellen.

Gun jij je huisdier het best, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor te betalen? Zoek dan online naar medicatie voor je huisdier. Dit kan jaarlijks enkele tientallen tot honderden euro’s besparen.