Een verzekering voor je huisdier

Door Admin okt7,2019

Een verzekering voor je huisdier

Het staat vast dat dieren een bron van liefde zijn. In ruil voor een fijne thuis, voldoende voedsel en vooral aandacht, krijg je er onbetaalbaar veel voor terug. Natuurlijk is het te hopen dat dit zo lang mogelijk duurt en dat jouw huisdier zo min mogelijk bij de dierenarts terechtkomt.

Je hond eet een van zijn speeltjes op of je kat breekt haar pootje bij een gevaarlijke sprong. Een ongeluk zit meestal in een klein hoekje en wanneer jouw huisdier iets overkomt, wil je natuurlijk de beste zorgen voor jouw dier. Natuurlijk wil je niet voor het dilemma komen te staan waarbij je moet kiezen tussen je portemonnee of je huisdier. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huisdieren te verzekeren. Maar wat houdt zo’n verzekering precies in? Hoeveel kost het? En wat zijn de voor- en nadelen?

Het prijskaartje van de dierenarts

Een huisdier nemen betekent dat je een grote verantwoordelijkheid accepteert: het leven en het welzijn van het dier komt op jouw schouders terecht. De dierengeneeskunde in België en Nederland staat ver voor op die in andere landen. Tegenwoordig zijn er veel geavanceerde methodieken mogelijk, maar helaas zit hier wel een prijskaartje aan. Daarom nemen steeds meer mensen een dierenverzekering.

Een verzekering voor je kat

Katten worden gemiddeld veertien tot zestien jaar oud, wanneer ze in goede gezondheid verkeren. In tegenstelling tot wat het spreekwoord doet vermoeden, heeft een kat geen negen levens. Daarom springen we maar beter voorzichtig om met het leven van onze kat. Meestal is een jaarlijkse controle bij de dierenarts voldoende om je kat gezond te houden, maar er kan altijd iets gebeuren, hoe goed de kat ook verzorgd wordt. Met de kattenverzekering betaal je een vast maandelijks bedrag, waardoor je dierenartsbezoekjes gedekt zijn.

De premies variëren tussen € 4 en € 25 per maand, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheid van je kat. De premieprijs hangt verder ook af van het geslacht van je kat (vrouwelijke poezen hebben meer kans op allerlei kwaaltjes waardoor de polis oploopt), van het gewicht van je kat (katten met overgewicht betalen meer), en van het ras (raskatten zijn gevoeliger voor ziektes en krijgen vaker te maken met erfelijke aandoeningen).

Over het algemeen geldt: hoe jonger je huisdier, hoe minder je maandelijks betaalt. Het beste is om jouw huisdier zo snel mogelijk te verzekeren, want als een dier ziek of oud is, zijn de mogelijkheden beperkt.

Medische zorgen

Met de kattenverzekering is je kat verzekert voor medische zorgen en alle kosten die daarmee gepaard gaan. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval of een ziekte worden gedekt, waardoor je geen lastige keuzes moet maken als er plotseling een dure behandeling nodig is.

Vergelijk verschillende verzekeringspolissen met elkaar, want niet alle behandelingen worden overal vergoed. Controleer goed de voorwaarden om te weten te komen welke behandelingen in aanmerking komen.

Er bestaat verder ook een dierenverzekering specifiek voor honden, paarden, konijnen en papegaaien.

 

Related Post