Wat heb je allemaal nodig voordat je een kat in huis haalt?

Door Admin mrt 17, 2020

Wat heb je allemaal nodig voordat je een kat in huis haalt?

Wil je binnenkort een kitten of volwassen kat gaan adopteren? Dan moet je natuurlijk wel de basis spullen in huis halen zodat de kat zich, bij jou in huis, thuis gaat voelen. Maar natuurlijk ook om de kat goed te kunnen verzorgen en vermaken.

De basis benodigdheden voor een kat

Er zijn natuurlijk een aantal basis spullen nodig om de kat te vermaken en een goed huis te geven. Hieronder zullen wij opsommen waar je zo al aan kunt denken:

  • Kattenvoer: probeer hiermee uit wat de kat lekker vind qua smaak maar ook qua textuur. Sommige jonge maar ook de wat oudere katten kunnen moeite hebben met harde brokjes.
  • Kattenmelk: als een kitten nog jong is kan het fijn zijn deze bij te voeden met kattenmelk. Dit is echter niet verplicht.
  • Voer- en waterbak: natuurlijk moet de kat ook ergens uit eten en drinken. Schaf hier aparte bakken voor aan zodat de kat kan drinken wanneer deze dat wil.
  • Krabpaal: wil je je huis graag heel houden? Zorg er dan voor dat je een goed krabpaal hebt staan waar de kat aan kan krabben. Gebruiken ze alsnog je meubels? Zodra je dit ziet pak je de kat op en zet je deze bij de krabpaal. Zo zullen ze uiteindelijk leren dat alleen aan de krabpaal gekrabd mag worden.
  • Kattenbak: omdat je een kat niet uitlaat net zoals je een hond uitlaat is er een plek nodig waar hij/zij zijn behoefte kan doen. Zorg ervoor dat je een kattenbak aanschaft waarvan de bovenkant losgemaakt kan worden. Als de kat in het begin namelijk niet durft kun je de deksel eraf halen. Is de kat gewend? Dan kan de deksel er weer opgezet worden.
  • Kattenbak vulling: test hiermee ook uit wat voor je kat prettig is. Natuurlijk moet je ook rekening houden dat de vulling gemakkelijk te verschonen is.
  • Reismand: als je de kat bijvoorbeeld meeneemt naar de camping is het handig om een reismand aan te schaffen. Ook is het handig voor als je naar de dierenarts moet. Zo heb je de kat niet los vast en heeft het geen mogelijkheid tot ontspannen in de wachtkamer. Dit kan namelijk voor hele nare situaties zorgen!
  • Kattenluik: is je kat wat groter en kan deze los lopen in je tuin? Zorg er dan voor dat je over een kattenluik beschikt. Zo kan de kat op elk gewenst moment naar buiten toe.
  • Kattenspeeltjes: zorg ervoor dat je veel speeltjes tot je beschikking hebt voor de kat. Zo houd je de kat bezig en is er ook minder kans dat hij/zij uit verveling iets sloopt.
  • En natuurlijk als allerbelangrijkste veel tijd en aandacht! Denk niet bij een kat ach ze zitten de hele dag thuis dus ik kan mijn gang gaan. Zorg voor je kat en geef deze ook genoeg aandacht. Je zult zien dat de kat aan je gehecht raakt en zich aanhankelijker kan gaan gedragen.

Ben je er klaar voor?

Zorg ervoor dat je heel goed nadenkt of je klaar bent voor de stap om een kitten of kat in huis te nemen. Het is namelijk een hele opgave om een kat op te voeden. Vaak denken mensen hier makkelijk over maar wees voorbereid dat het mogelijk gaat gebeuren dat de kat iets in huis sloopt. Maar ook dat hij/zij een ongelukje heeft in huis of op je nieuwe vloerkleed.

Als jou dit niet uit maakt en je hart hier groot genoeg voor is ga er dan vooral voor! Denk bijvoorbeeld ook eens na om in het asiel te kijken naar een kat/kitten. Er zitten veel dieren in het asiel die al heel lang wachten op hun gouden mandje. Kan jij deze geven? Neem de stap en adopteer een kat.

Je krijgt er zoveel voor terug

Een huisdier brengt niet alleen gezelligheid maar ook heel veel liefde mee in huis. Voor kinderen is het heel goed om op te groeien met een huisdier. Zij kunnen vaak hun gevoel beter uiten bij dieren dan bij mensen. Haal snel alles in huis en ga ervoor!

By Admin

Related Post