Hoe kun je een einde maken aan tandsteen bij je hond?

Door Admin apr12,2022

Wist je dat het heel belangrijk is dat je regelmatig de tanden van jouw hond poetst? Dit kan heel gemakkelijk met een speciale tandenborstel en tandpasta voor honden. Op deze manier blijft niet alleen de adem lekker fris ruiken, maar voorkom je ook dat hij last krijgt van tandsteen. Als de tanden poetsen nog niet voldoende is om de bek schoon te houden, zijn er ook nog andere middelen die speciaal ontwikkeld zijn om tandsteen bij je hond aan te pakken. Lees snel verder om meer te leren over deze middelen en om te kijken welke geschikt is voor jou en je hond.

Een gezond gebit met California Pets drinkwater additief

Drinkwater additief is ideaal wanneer je hond regelmatig last heeft van tandsteen. Er zit een actieve zuurstof formule in het product waardoor schadelijke bacteriën zich niet kunnen nestelen in het gebit van je hond. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van ingrediënten die schadelijk zijn voor je hond. Zo zit er tetranatrium EDTA en natrium bicarbonaat in waardoor de zuurgraad van het water gebalanceerd blijft zodat het minder hard wordt.

Hoe drinkwater additief te gebruiken

Door slechts een theelepel van drinkwater additief toe te voegen aan het drinkwater van je trouwe viervoeter, wordt het water omgetoverd in een reinigend mondwater. De verhoudingen zijn zo dat je een theelepel van het drinkwater additief toe moet voegen aan een kwart liter water. Het fijne hiervan is dat het niet alleen te gebruiken is voor honden, maar ook voor katten.

Geen tandsteen meer met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden

Je kunt de tandsteen bij je hond aanpakken door de Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz te gebruiken. Deze speciale tandenborstel kun je gebruiken om het gebit van je hond schoon te houden. Zo kun je makkelijk en snel voedselresten, tandplak en zelfs tandsteen verwijderen. Je ziet al snel resultaat en het is helemaal veilig voor het tandglazuur van je trouwe viervoeter.

Waarom de Pet Tooth Stick voor honden

Zo’n driekwart van de honden krijg na ongeveer drie jaar al problemen met het gebit. Deze problemen kunnen onder andere door tandplak ontstaan, dat harder wordt en vervormt tot tandsteen. Dit leidt dan weer tot tandbederf of een tandvleesontsteking en dat doet pijn en is daarnaast ook niet goed voor de welzijn van je hond. Met deze tandenborstel maak je heel eenvoudig een einde aan zulke problemen.

Een gezond gebit met de Dental Chew Toy van Chewsi

Een andere manier om het gebit van je hond grondig te poetsen, is door simpelweg gebruik te maken van een speciaal speeltje. Met de Dental Chew Toy van Chewsi wordt het gebit van je hond gereinigd tijdens het spelen zonder dat hij het in de gaten heeft. Op deze manier hoef je er zelf niet eens iets voor te doen. Hij denkt namelijk gewoon dat hij aan het spelen is. De Dental Chew Toy is gemaakt van natuurlijk rubber en is sterk van kwaliteit.

Hoe werkt de Dental Chew Toy?

Het speeltje heeft een ribbelige structuur waardoor de tanden en kiezen goed schoon worden gemaakt wanneer je hond hierop bijt. Daarnaast heeft het zachte noppen die alle etensresten en tandplak kunnen verwijderen wanneer je hond hier op kauwt. Je kunt ook een speciale tandpasta stoppen in de Chewsi Dental Chew Toy, zodat het gebit optimaal gereinigd wordt als je hond ermee aan het spelen is.

Een tandspray van Dr. Brite voor je hond

Houd de bek van je hond fris en gezond met de Natural Tandspray. Deze biologische spray bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten die geschikt zijn voor je hond, voor je kat en zelfs ook voor mensen. De tandsteen van je hond wordt op een zachte manier bestreden en je hond zal de smaak van deze spray heerlijk vinden.

Hoe gaat de Natural Tandspray in zijn werk?

De Dr. Brite Natural Tandspray heeft meerdere natuurlijke ingrediënten zoals ontzuurde vitamine C en grapefruit zaadolie. Daarnaast zit er ook nog kokosolie in, wat al eeuwenlang gebruikt wordt voor de mondverzorging. Het weekt namelijk tandsteen los waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden. Ook bevat deze spray peterselie zaadolie om er voor te zorgen dat je hond weer een frisse adem krijgt en propolis dat wordt gebruikt om alle slechte bacteriën en schimmels te doden.

Een speciale pen om de tandsteen van je hond tegen te gaan

Als je wilt dat je hond van zijn tandplak en tandsteen af komt, is de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite de ideale oplossing voor jullie. Hiermee kun je namelijk zeer eenvoudig tandplak verwijderen, zodat er geen tandsteen kan ontstaan en waardoor schadelijke bacteriën zich niet kunnen nestelen in de bek van je hond.

Zo gebruik je de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

Het is de bedoeling dat je de Tand- en Tandvleespen in combinatie met een speciale spray gebruikt. Deze spray bevat uitsluitend natuurlijke producten. Er zit bijvoorbeeld kokosolie in, dat de schadelijke bacteriën bestrijdt. Verder zit er propolis in, een plakkerige stof die al sinds de Oudheid wordt gebruikt vanwege de bacterie- en schimmeldodende werking. Tot slot zit er ook nog peterselie zaadolie in de spray, dat ervoor zorgt dat je hond een frisse adem krijgt.

De Pet Dental Kit van OxyFresh om tandsteen bij je hond aan te pakken

Tot slot kun je ook nog het gebit van je hond goed schoon houden door de Pet Dental Kit van OxyFresh te gebruiken. Met deze kit heb je niet alleen een tandenspray voor je hond, maar ook een speciale tandpasta met drie vinger tandenborstels. Zo kun je het gebit van je hond extra goed schoonmaken. Je kunt de tandplak verwijderen waardoor hij ook geen last krijgt van tandbederf of tandvleesontstekingen. De producten van deze kit van OxyFresh bevatten allemaal actief zuurstof dat de schadelijke bacteriën in de bek van je hond actief bestrijdt. Deze bacteriën kunnen namelijk niet overleven op een plek met veel zuurstof. Met de Pet Dental Kit van OxyFresh heeft je hond de hele dag door een frisse adem en schone tanden, waardoor hij ook geen last krijgt van tandsteen.

Related Post